logofoto

  Berkenpad  

      Horses & More  

Dans

Swingrock

Swingrock is een unieke dans die de figuren van rock 'n roll gebruikt op een swingbasis. Altijd leuk op elk feestje!

Zin om op het volgende feest iedereen van de dansvloer te vegen met jouw moves? Al lang en breed uitgekeken op diezelfde pasjes die je al heel je leven maakt? Swing it, baby!

Swingrock is een 100% leid-en-volgdans waarin veel ruimte is voor improvisatie. Het is een toegankelijke dans waarvan je snel met de basis weg bent, veel figuren bij kan leren en blijven variëren en verfijnen. Dat levert onvoorstelbaar veel dansplezier op: kom het zelf ontdekken!

Mogelijkheden te Blauberg

De eerste 4 modules bestaan telkens uit 3 groepslessen van anderhalf uur. Zodra je onze eerste module, basis swingrock gevolgd hebt, kan je een andere module op een gewenst tijdstip kiezen. Na de eerste 4 modules, kan je deelnemen aan de verdiepingsmodules. Regelmatig organiseren we oefenavonden, waar je het geleerde in de praktijk kan brengen.

Wil je graag deelnemen, mail naar info@berkenpad.be of contacteer An op het nummer 0473 71 35 10. Inschrijven kan per koppel, maar ook apart. We proberen dan het aantal leiders/volgers in evenwicht te houden.

Basismodule swingrock
Deze module is het startpunt als je nog geen ervaring hebt met swingrock. Hier leer je de basispas en de eerste reeks figuren van de basishouding en brugfamilie. Er wordt aandacht besteed aan leiden en volgen, zodat je vlot leert samenwerken met je partner.

vrijdag 10,17 en 24 juni, 20u-21u30, €45/persoon      

vrijdag 9, 16 en 23 september, 19u30-21u, €45/persoon      

Swingrock module 2: Slow
De Slow module kan je volgen zodra je de basismodule onder de knie hebt. We breiden de figuren uit met een derde familie: slowfiguren. Hier leer je hoe je een vloeiende overgang maakt van slow naar swingrock en in een adembenemende beweging vanuit swing direct in een slow kan vallen. Natuurlijk besteden we ook veel aandacht aan het slowen zelf. Gedaan met de tegelplakkers. Vanaf nu kunnen jullie de hele dansvloer doorkruisen en elke tempowisseling met gemak aan!

vrijdag 15, 22 en 29 juli, 20u-21u30, €45/persoon      

vrijdag 25 nov, 2 en 9 dec, 19u-20u30, €45/persoon      

Swingrock module 3: Acro
Dijsprong, vis, lepel, appelflauwte,... Allemaal super leuke figuren uit de acro familie. In deze module wordt er veel gesprongen en gedraaid in de lucht. Maar niet gevreesd, we werken hard aan de techniek zodat de figuren voor iedereen veilig en haalbaar zijn.

maandag 3,10 en 17 okt, 19u-20u30, €45/persoon            

Swingrock module 4: Vervolg basishouding & brugpositie
Hier leer je extra figuren uit de eerste twee families, basishouding en brugpositie, kennen. Ook komen hier leuke tussenfiguren aan bod, waarbij je kan improviseren om andere figuren uit te breiden.

vrijdag 25 nov, 2 en 9 dec, 20u30-22u, €45/persoon      

Verdiepingsmodules
Na het volgen van de eerste vier modules ben je klaar om verder te gaan met de verdiepingsmodules. We gaan een stap verder richting improvisatie en inspelen op het gevoel bij de muziek. Ook starten we hier met het wisselen van de rollen: de volger leert de leidersrol en omgekeerd. Dit zorgt gegarandeerd voor meer wederzijds begrip (en hilarische momenten 😉).
Oefenavond Swingrock
Op een oefenavond kan er naar hartelust gedanst worden! Je bent welkom tussen 19u en 23u om al wat je geleerd hebt in de praktijk te brengen. Gelieve op voorhand in te schrijven via mail naar info@berkenpad.be of bij An op het nummer 0473 71 35 10.

vrijdag 1 juli, 19u-23u, €10/persoon      

vrijdag 5 aug, 19u-23u, €10/persoon      

vrijdag 2 sep, 19u-23u, €10/persoon      

Neem ook een kijkje op onze website swingrock.be , waar je een heleboel leuke foto's, filmpjes en instructievideo's kan terugvinden.

Openingsdans trouwfeest

openingsdans 1 openingsdans 2 openingsdans 3 openingsdans 4

Je kan bij ons terecht voor privélessen in de aanloop van de openingsdans op een trouwfeest. Meestal zijn dit een viertal lessen van anderhalf uur.

De eerste les leren we een aantal slowfiguren aan en hebben we het over de keuze van het lied. Vanaf de volgende les werken we verder met het gekozen lied, maar oefenen we ook in op andere muziek. De bedoeling is om wel voeling te krijgen met het lied, maar niet om een vaste choreografie uit te werken. In onze ervaring zorgt een choreografie vaak voor extra stress tijdens de openingsdans, omdat er meer gefocust wordt op het exact uitvoeren van de figuren, dan het voelen van de muziek en elkaar.

Een openingsdans kan een traag nummer zijn maar ook een sneller nummer voor swingrock, of een mengeling van beide. Er zijn hele leuke figuren om een ritme-overgang te maken in een lied. Naast de slowfiguren kunnen ook figuren uit de swingrock heel bruikbaar zijn in een trager tempo. Kortom, veel improvisatie- en variatie mogelijkheden om jullie eigen stijl te vinden en er een onvergetelijke dans van te maken!

Contacteer ons via email (info@berkenpad.be) of telefonisch op het nummer 0473 71 35 10 voor meer inlichtingen of het boeken van een les.