logofoto

Berkenpad

  Magische stilteplek  

Over

Mijn naam is An Van den Ende (°1981). Ik ben een paardenmadam, hou van dansen en muziek, ben geïntrigeerd door energetisch werk en ga graag op zoek naar de "waarheid" achter onze werkelijkheid.

Met Berkenpad bundel ik mijn passies en wil ik een plek creëren waar mensen zich thuis kunnen voelen en contact kunnen leggen met hun eigen essentie. Een ont-moet-ingsplek, waar we op zoek mogen gaan naar authenticiteit en het ok is om gewoon te zijn. Waar we krachtige verbindingen kunnen opbouwen, met onszelf, met anderen, met dieren en de natuur om ons heen.

Paarden

Al van kinds af aan heb ik een grote passie voor paarden. Een hechte vriendschapsband opbouwen met je paard, elkaar leren begrijpen, harmonie & flow opzoeken bij het rijden en samen leuke momenten beleven, dat zijn mijn voornaamste streefdoelen. Ik kies voor een zachte omgang met paarden. Geen focus op dominantie of slechte manieren. Wél echt aanwezig zijn, voelen, je paard zien voor het prachtige wezen dat hij/zij is en bereid zijn om te luisteren naar wat je paard te vertellen heeft. Verder dan training, werken naar diepere verbinding.

Vele lessen die ik heb geleerd, heb ik te danken aan mijn eerste paard, Fleur, een Engelse volbloed merrie. Een heel gevoelig, pittig paard met een eigenzinnig karakter. Ze leerde zeer snel, had steeds haar eigen mening en liet zich niet onder druk zetten. Een uitdaging dus. Maar in een grote uitdaging zit een grote leerschool. Fleur leerde me het belang van naar je gevoel en intuïtie te gaan om een band met je paard (en jezelf) op te bouwen. Bij al het "werken aan mezelf", was zij steeds mijn steun en klankbord.

Dans

An en Bart swingrock

Mijn tweede grote passie is dans. Omdat m'n danspartner,Bart, en ik helemaal weg waren van Swingrock, een improvisatie partnerdans die we tijdens onze studententijd geleerd hebben, besloten we in 2004 om ook zelf danscursussen te organiseren. Hieruit is onze website, swingrock.be ontstaan. Intussen bijgestaan door meerdere dansdocenten, vinden we het nog steeds geweldig om deze superleuke dans aan andere dansliefhebbers door te geven.

Hiernaast ben ik ook een grote fan van Oriëntaalse dans, op en top elegant en tegelijkertijd krachtig. Heerlijk om je vrouwelijkheid te (h)erkennen en je bewuster te worden van je lichaam.

Ik hou van de subtiele gelijkenissen tussen paardrijden en dansen. Gevoel is bij beide zeer belangrijk. Gevoel voor elkaar, gevoel voor het ritme, leiding nemen met oog voor je partner, aandachtig volgen,... Als "volger" bij een dans weet je hoe aangenaam het is om goed (be)geleid te worden door je danspartner. Ons paard denkt hier waarschijnlijk net hetzelfde over.