logofoto

Berkenpad

  Magische stilteplek  

Centered Riding

Centered Riding

Paard en ruiter

Wil jij ook

  • een stabiele, onafhankelijke zit ?
  • mentaal in balans blijven, zelfs op spannende momenten ?
  • je paard snel kunnen "lezen" ?
  • ontspannen rijden met plezier ?

Bij Berkenpad begeleiden we ruiters bij het ontwikkelen van een hoog lichaamsbewustzijn. Hierdoor leer je hoe je je lichaam kan helpen om diep en in balans in het zadel te zitten. Zo kan je je paard beter aanvoelen en met effectieve hulpen ondersteunen. Ruiter en paard leren samenwerken in harmonie!

Centered Riding is ontstaan in de jaren ’80 dankzij de vernieuwende methoden die Sally Swift gebruikte om ruiters te helpen hun rijtechnische problemen op te lossen en in harmonie met hun paard te bewegen. Centered Riding is een manier van paardrijden, het is geen discipline op zich zoals bv dressuur of jumping. Het is gebaseerd op kennis van anatomie, balans en beweging van paard en ruiter, de manier waarop onze geest ons lichaam beïnvloedt en de manier waarop onze geest én ons lichaam ons paard beïnvloeden. Lichaamsbewustzijn, centreren en het gebruik van beelden (verbeelding) staan centraal. Je leert naar je eigen lichaam luisteren en invoelen in je paard, zo kan je een connectie tot stand brengen en “als één” bewegen. Kortom, Centered Riding maakt paardrijden aangenaam voor ruiter én paard!

Praktisch:
Een les duurt ongeveer één uur. Het eerste kwartier warmen we onszelf op en doen we een oefening op lichaamsbewustzijn zonder paard. De les te paard duurt +/_ 45min.

Heb je een eigen paard?
Je kan les volgen bij ons in Blauberg, of ik kan naar jullie toekomen in jullie vertrouwde omgeving. Indien de locatie op meer dan 10km van Blauberg ligt, worden er vervoerskosten aangerekend (€0,35 per km).

Geen eigen paard?
Je kan les nemen met een paardje van ons. Contacteer ons voor de mogelijkheden naargelang niveau en conformatie van de ruiter.

Gegeven door An Van den Ende, Centered Riding® level I instructrice.

Voor meer info of het inplannen van een les, kan je mailen naar info@berkenpad.be of An contacteren op het nummer 0473 71 35 10.