logofoto

Berkenpad

  Magische stilteplek  

Dans

Openingsdans trouwfeest

openingsdans 1 openingsdans 2 openingsdans 3 openingsdans 4

Je kan bij ons terecht voor privélessen in de aanloop van de openingsdans op een trouwfeest. Meestal zijn dit drie of vier lessen van anderhalf uur.

De eerste les leren we een aantal slowfiguren / swingrock figuren aan en hebben we het over de keuze van het lied. Vanaf de volgende les werken we verder met het gekozen lied, maar oefenen we ook in op andere muziek. De bedoeling is om wel voeling te krijgen met het lied, maar niet om een vaste choreografie uit te werken. In onze ervaring zorgt een choreografie vaak voor extra stress tijdens de openingsdans, omdat er meer gefocust wordt op het exact uitvoeren van de figuren, dan het voelen van de muziek en elkaar.

Een openingsdans kan een traag nummer zijn maar ook een sneller nummer voor swingrock, of een mengeling van beide. Er zijn hele leuke figuren om een ritme-overgang te maken in een lied. Naast de slowfiguren kunnen ook figuren uit de swingrock heel bruikbaar zijn in een trager tempo. Kortom, veel improvisatie- en variatie mogelijkheden om jullie eigen stijl te vinden en er een onvergetelijke dans van te maken!

Contacteer ons via email (info@berkenpad.be) of telefonisch op het nummer 0473 71 35 10 voor meer inlichtingen of het boeken van een les.

Neem ook een kijkje op onze website swingrock.be , waar je een heleboel leuke foto's, filmpjes en instructievideo's kan terugvinden.