logofoto

Berkenpad

  Magische stilteplek  

Paarden- en crea dagkampen

Vrijuit spelen in een groene en rustige omgeving? Hou je van paarden, honden,... of dieren in het algemeen? Ben je tussen de 8 en 13 jaar? Dan is een paarden- en crea dagkampje helemaal iets voor jou!

Wat kan je verwachten?

Een kamp waar ‘ont-moet-en’ tussen dieren, kinderen en natuur centraal staat. Dit door middel van speelse en creatieve activiteiten in beperkte groep onder ervaren begeleiding. De kinderen leren op een gevoelsmatige manier omgaan met paarden. Ze maken o.a. kennis met de paardentaal, gaan koken voor de paarden en richten een heus paarden ‘beauty salon’ in. We gaan creatief aan de slag met het bouwen van een osbtakelparcours, waar we de paarden doorheen zullen gidsen. Ook staat er een heerlijke boswandeling op het programma!

Praktisch

Telkens van 9u tot 17u. Er worden drankjes en lekkere tussendoortjes voorzien. Je lunch neem je zelf mee. Ervaring met paarden is niet vereist.

Info voor de ouders

Kinderen worden bewust gemaakt in welke zones je paard je niet kan zien en hoe je kan anticiperen op het gedrag van je paard. Ze leren dat een paard niet alles tegelijkertijd kan verwerken en dat ze dus af en toe een pauze nodig hebben. Onze paarden zijn hier rustig omdat ze niet op stal staan maar in kudde leven. Alle kinderen zijn bij ons welkom.

Natuurlijk is en blijft een paard een vluchtdier. Dus veiligheid staat bij ons voorop. Kinderen dienen gepaste kledij en schoeisel stevige schoenen of laarzen te dragen. Voor het rijden is het dragen van een tok verplicht. Indien er geen tok voorhanden is kunnen wij u deze in bruikleen geven.

Contacteer ons via email (info@berkenpad.be) of telefonisch op het nummer 0473 71 35 10 voor meer inlichtingen.

Volgende kampjes:

Neem een kijkje in onze kalender, waar je je ook kan inschrijven