logofoto

Berkenpad

  Magische stilteplek  

Wandelen met of op het paard

Genieten van rust en natuur?

Hoe kan dit beter dan in het gezelschap van een trouwe viervoeter? Ons paard helpt ons de dagelijkse drukte los te laten, bewust te worden van het moment en te genieten van de omgeving. We nemen je mee op een tocht doorheen de mooiste plekjes in de streek. Het hoofddoel van de wandeling is vertragen en genieten. We bieden verschillende formules aan van wandelen naast of op het paard.

Ruiterwandeling

Een ruiterwandeling is mogelijk voor beginnende en ervaren ruiters, maar ook voor wie nog niet heeft paard gereden. Voor beginnende ruiters hebben we twee super brave paarden ter beschikking. Heb je nog niet gereden, dan kan een begeleider jouw paard aan de hand meenemen.

We wandelen het grootste deel in stap, om volledig tot rust te kunnen komen. Draf- en galop momenten worden aangepast naargelang de wensen en capaciteiten van de ruiters.

Rekening houdende met de conformatie van onze paarden, kunnen ruiters tot maximaal 85 kg mee.

Stiltewandeling met paarden

Regelmatig organiseren we stiltewandelingen in groep. Neem een kijkje in onze kalender, waar je je ook kan inschrijven. Ook is het mogelijk om een stiltewandeling in te plannen op een door jou gekozen moment (vanaf 4 deelnemers). Contacteer ons voor de opties.

Bij een stiltewandeling mag je tot rust komen, vertragen, genieten van de geluiden van de natuur om je heen. Je voelt de wind door je haren, de zon op je gezicht. Door je zintuigen open te zetten ga je meer aarden en kom je weer in je kracht. Je maakt contact met jezelf.

We gaan op stap samen met een groep paarden aan de hand. Per twee mag iedereen een paard begeleiden. Paarden stralen een grote rust uit en staan zelf goed in contact met de natuur. Zo helpen ze ook ons om alledaagse beslommeringen los te laten, en gewoon te 'zijn'.

We beginnen met het borstelen van de paarden. De wandeling zelf duurt ongeveer twee uur. Tussendoor stoppen we op mooie plekken om ontspanningsoefeningen te doen.

Combinatie ruiters en wandelaars

Wil je graag een ontspannende wandeling inplannen met het hele gezin, collega's,.. waarbij niet iedereen op het paard wil? Contacteer ons gerust om mogelijkheden te bespreken. Op wandeling kunnen ruiters mee te paard, naast een paard, met hond of alleen.
Contacteer ons via email (info@berkenpad.be) of telefonisch op het nummer 0473 71 35 10 voor meer inlichtingen of het boeken van een wandeling.